Description
Hasta Kabul Sertifikalı Eğitim Programı
Hastanelerde, muayenehanelerde, sağlık ocaklarında, aile sağlığı merkezlerinde çalışmakta bulunan hasta kabul işlemleri görevlilerinin çalışmaya devam edebilmeleri için veya bu iş yerlerinde işe başlayacak olan görevlilerin çalışabilmeleri için zorunlu tutulan bir eğitim programıdır.
Sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda, hasta giriş/çıkış işlemlerini, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki belgelendirme işlemlerini evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alan, arşivleyen kişidir. Hasta kabul görevlileri, hasta karşılama, hasta yönlendirme, danışma hizmetleri vb. hizmetlerin yürütülmesini sağlamaktadırlar.
Sertifikanız rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet’te sorgulanabilir olacaktır.
Gelişen iş yaşamında yeterli deneyime ve deneyimin olduğu alanda sertifikasız personel çalıştırmayan firmaların iş başvurularında ilk olarak değerlendirdikleri bu nitelikleri kursiyerlere kazandıran kurumumuz Hasta Kabul alanında da kursiyerleri, Hastane ve benzeri Sağlık Kurumlarında kolaylıkla çalışabilecekleri düzeyde Hasta Kabul İşlemleri Eğitimi vererek kişiler için kurumlara referans olmaktadır.
Hasta Kabul Sertifika Programından edildikleri sağlık kuruluşlarını, özelliklerini ve amaçlarını yakından bilmek durumundadırlar. Sağlık hizmeti sunan kurumlar başta yataklı tedavi kurumları olan hastaneler (Genel, özel dal, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri vb.), Hemşirelik Bakım, Geriatri merkezleri ve Evde Bakım Merkezleri yanında ayakta sağlık hizmeti sunucuları (doktor muayenehaneleri, diş hekimi muayenehaneleri, diğer sağlık personeli muayenehaneleri) gibi sağlık birimlerince sunulan ayakta bakım merkezleri, tıbbi teşhis amaçlı laboratuvarlardır. Tüm bu sağlık kuruluşlarında tıbbi belgelendirme işlevi söz konusudur.
EĞİTİM İÇERİĞİ:
HASTA KABUL KAYIT VE HASTA TANIMA SÜRECİ
HASTA ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ
SAĞLIK KURUMLARINDA İLETİŞİM
SAĞLIK KURUMLARINDA HİJYEN
SAĞLIK KURUMLARINDA MESLEK ETİĞİ
SAĞLIK SOSYOLOJİSİ
EPİDEMİYOLOJİ
SAĞLIK PSİKOLOJİSİ
HASTA TABURCU SÜRECİ VE ÇEŞİTLERİ
HASTA İLETİŞİM YÖNETİMİ
DOKTOR UZMANLIKLARI
SAĞLIK İŞLETMELERİNDE RİSK YÖNETİMİ
ZOR HASTALARLA İLETİŞİM
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ
TIBBİ DÖKÜMANTASYON
HALK SAĞLIĞI
SAĞLIK KURUMLARINDA OTOMASYON
SAĞLIK KURUMLARINDA ERGONOMİ
TIBBİ TERMİNOLOJİ
HASTA TAKİP VE KAYIT PROGRAMI EĞİTİMİ
SAĞLIK BİLİŞİMİ YÖNETİMİ
Sertifika Örneği;